Wat is Reiki

Wat is Reiki

Reiki is een Japanse geneeswijze op basis van universele- en spirituele energie; een levenskracht die in alle levende wezens, objecten en situaties aanwezig is.
De Japanse benaming voor deze healing methode is het "Usui Shiki Ryoho", vernoemd naar de grondlegger Dr Mikao Usui. In het Nederlands wordt deze healing methode het "Usui Reiki Systeem van Natuurlijk Genezen" genoemd.

Reiki werkt door middel van handoplegging en activeert energie stromen. Een Reiki behandeling werkt ontgiftend, helend en lost verstoringen op. De Reiki energie gaat naar de oorzaak en ondersteunt op krachtige wijze het natuurlijk proces van genezing. Reiki werkt op alle niveaus in ons leven; fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Je kunt Reiki voor vele doeleinden inzetten, bijvoorbeeld; griep, verwondingen, kneuzingen, verzachting of verbetering bij chronische ziektes etc.

Reiki is een manier van leven die je groei, ontwikkeling en ontplooiing brengt en daardoor ook rust en evenwicht in je leven geeft. Reiki energie is een spirituele kracht die altijd aanwezig is en werkt als een zachte stroom van liefde die het natuurlijk vermogen van het lichaam activeert om zichzelf te genezen en in balans te brengen. De Reiki energie stroomt door het universum en dus ook door ons. Als Reiki behandelaar geef je niet je eigen energie weg ( mits je goed geïnitieerd bent ).

Voor de meeste cursisten is Reiki een individueel groeiproces, een pad dat je gaat bewandelen en je inzichten in jezelf geeft. Iedereen kan Reiki leren, de methode is eenvoudig en zeer toegankelijk. Reiki is voor alle leeftijden, je hebt er geen speciale gave voor nodig.
Na het behalen van Reiki I ( eerste graad - Shoden ) kun je jezelf én ook anderen of je huisdier al één op één Reiki behandelingen geven.

Heb je interesse maar zou je liever eerst zelf ervaren wat Reiki is? Je bent van harte welkom voor een Reikibehandeling in het Dutch Reiki Center te Almere.