Geschiedenis

Usui Reiki Systeem van Natuurlijk Genezen

Tempel bij de Kurama Yama berg

Usui nam de beslissing om zijn methode beschikbaar te stellen aan een groot publiek, waarna zijn Reiki Ryoho methode en de vijf principes, die als een "way of life" gelden, steeds bekender werden.
In april 1925 vestigde Usui zich net buiten Tokyo om onderricht te geven in de Reiki Ryoho methode en heeft diverse Grand Masters opgeleid.

Na het overlijden van Usui in 1926 heeft zijn meest toegeweidde leerling Hayashi het stokje overgenomen. Hayashi, die van origine chirurg was, opende zijn eigen spiritueel Reiki centrum, waar mensen behandeld konden worden door professionele Reiki beoefenaars.

Aan de andere kant van de wereld, op Hawaii woonde de Japanse mevrouw Takata, die ernstig ziek was. Zij besloot om zich in Japan te laten behandelen aan haar galsteen en een tumor en wendde zich tot een regulier ziekenhuis. Daar kwam haar de Reiki kliniek van Hayashi ter ore en zij besloot zich niet te laten opereren. Doormiddel van handopleggingen onderging Takata diverse Reiki behandelingen, zij herstelde volledig en ging in de leer bij Hayashi om zichzelf in Reiki te bekwamen. Na de dood van Hayashi werd Takata zijn opvolgster en heeft Reiki, mede door de tweede wereld oorlog, verspreid over met name, Canada en de VS.

Mikao Usui werd geboren in 1865 in het dorpje Taniai - Japan. Als Tendai priester gaf hij meestal les aan kinderen vanuit het Boeddhisme.

Zijn spirituele lessen en waarheden noemde Usui "Het pad naar verlichting". Usui vond dat deze vorm nog niet compleet was, er ontbrak nog "iets".

Tijdens een 21 daagse vastenmeditatie, in 1922, boven op de berg de Kurama Yama, kreeg Mikao Usui een visioen van kleuren en symbolen, dat hem in contact bracht met de bron van wijsheid en hem de laatste ontbrekende puzzelstukjes bood om zijn methode compleet te maken.

De vijf Reiki Principes

Na het overlijden van Takata werd Phyllis Furumoto gekozen als haar opvolgster.
Phyllis heeft Reiki leren kennen door haar oma Takata, toen zij een klein meisje was behandelde zij haar oma vaak.
Rond haar pubertijd had Phyllis al haar 2de Reiki graad. Op haar 20ste assisteerde zij Takata wereldwijd met Reiki cursussen. Uiteraard behaalde zij haar Master graad en volgde na het overlijden van Takata haar oma op als Grand Master. Tot op de dag van vandaag is Phyllis Furumoto de Grand Master van het Usui Shiki Ryoho Reiki Systeem zoals het nu is.

.